Vägi nõtruses

JAGA FACEBOOKIS

Lugege 2. Korintose 12:6-10

Kuid tema ütles mulle: “Sulle piisab minu armust, sest nõtruses saab vägi täielikuks.” (2. Korintose 12:9)

“Aga nii ongi parem.” Ma olin üllatunud, kui kuulsin neid sõnu oma sõbralt Abe’ilt, kellel oli just diagnoositud eluohtlik haigus. Alguses oli selle diagnoosi teadasaamine teda vapustanud, aga kui ta oli sellega võidelnud ja oma elu Jumala kätte andnud, suutis ta öelda: “Aga nii ongi parem.” Kuigi see haigus mu sõpra ei rõõmustanud, oli ta tänulik, et see meenutas talle iga päev, kui habras on elu ning ta vajab pidevalt Jumala armu ja hoolt.

Apostel Paulus kirjeldab samasuguseid mõtteid seoses oma “liha sisse antud vaiaga”. Ükskõik missugune vai see ka oli, oli Paulus pidanud seda takistuseks tema töös Issanda heaks ja palunud, et Jumal selle eemaldaks. Ent Issanda vastus oli: “Sulle piisab minu armust, sest nõtruses saab vägi täielikuks.” Lõpuks hakkas Paulus mõistma, et mõnes mõttes “nii ongi parem”. Kui me tunnistame oma nõtrust ja sõltuvust, on Jumala vägi täielikumalt ilmutatud.

Sellest on juba umbes 45 aastat, mil mu sõber Abe jagas kurba sõnumit oma haigusest. Sel aastal sai Abe 90-aastaseks ning on vastu pidanud kõik need aastad – füüsiliselt ja hingeliselt – tänu Jumala armule ja armastusele.

Verner Friesen (Kanada, Saskatchewan)

PALVE:
Tänu Sulle, Issand, paljude kordade eest, kui meie inimnõtrus on ilmutanud Sinu väge meie elus. Aamen.

PÄEVA MÕTISKLUS:
Jumala arm ja vägi säravad pimeduses.

PALVE TULIPUNKT:
Need, kes põevad eluohtlikku haigust.

Otsid vanemaid postitusi? Vaata arhiivi.