Oma andeid kasutades

JAGA FACEBOOKIS

Lugege 1. Peetruse 4:7-11

Teenigu igaüks teisi selle andega, mille ta on saanud, nagu Jumala mitmesuguse armu head majapidajad. (1. Peetruse 4:10)

Mu sõbranna rääkis mulle ühest oma noorpõlvejuhtumist. Ükskord tõi keegi talle välismaalt ilusa kangatüki – tollal, kui meie maal ei olnud võimalik sellist materjali osta. Mu sõbranna õmbles endale kohe moodsa kleidi. Kuid ta ei kandnud seda kleiti kuigi sageli, sest tundis, et ta torkab sellises kleidis liialt silma. Aeg möödus. Ta tõstis seda kleiti ühelt riiulilt teisele, kuid ei kandnud seda kunagi. Olles palju aastaid inimeste silmade eest peidetud, ei teeninud see kleit kunagi omanikku.

See lugu meenutas mulle Piibli tähendamissõna talentidest. Üks mees ei kasutanud oma talenti hästi ja see ei toonud omanikule kasu. (Vaadake Matteuse 25:14-30.) Sama kehtib meie talentide, annete ja potentsiaali kohta. Kui me hoiame oma andeid kokku ja paneme need tulevikuvõimaluste jaoks kõrvale, on need kasutud – ükskõik kui hinnalised ja väärtuslikud need võivad olla. Kui me aga kasutame oma andeid, siis paljundab Jumal nende kasu – nii meie kui ka nende jaoks, keda me teenime.

Irina Ivanova (Venemaa, Pihkva)

PALVE:
Kallis Issand, Sa oled meid kõiki heldelt erilise andega õnnistanud. Aita meil panna oma anded Sind ja maailma teenima. Aamen.

PÄEVA MÕTISKLUS:
Jumal kinkis meile anded, et me saaksime oma ligimesi teenida.

PALVE TULIPUNKT:
Need, kes otsivad viise, kuidas teenida.

Otsid vanemaid postitusi? Vaata arhiivi.