Eumuutused

JAGA FACEBOOKIS

Lugege 1. Moosese raamat 28:15-16

Kas ma ainult ligidal olen Jumal, ütleb Issand, aga kaugemal ei olegi Jumal? Kas saab keegi ennast peita peidupaikadesse, ilma et mina teda näeksin? ütleb Issand. Kas see pole mina, kes täidab taeva ja maa? ütleb Issand. (Jeremija 23:23-24)

Vahel tabavad meid elumuutused, mis tekitavad segadust. Kui satume tundmatusse keskkonda, võib olla raske Jumala lähedust harjumuspäraselt kogeda. Kaks aastat tagasi kolisin elama Türgi suurlinna Istanbuli, kus elab üle 15 miljoni inimese. Asusin oma abikaasa ja kahe lapsega elama korterisse tänavanurgal asuvas majas. Sinna kostis ööpäevaringselt liiklusmüra ja lisaks kutse palvele mitmest kohalikust mošeest. Tundsin, et minu osadus Jumalaga murenes. Olime varem elanud mugavas suures majas keset puuviljaaeda, nüüd ümbritsesid meid harjumatud vaated ja helid. Tahtmatult küsisin: “Issand, kas oled meiega ka siin?” Mulle meenus kirjakoht Jeremija 23:23, mis julgustab lootma Jumalale, kes täidab taeva ja maa. Tema on ustav ja muutumatu ka siis, kui meid tabavad muutused. Ta on meiega ka kõige kaugemates ja võõramates paikades. Paari kuu jooksul muutus Jumal meile uues elukohas reaalsemaks kui kunagi varem. Seda poleks juhtunud, kui oleksime kolimisest loobunud.

Timothy Austin (Türgi)

PALVE:
Armas Issand, aita meid usaldada elumuutustes Sind. Oled meie kaaslane ja abi, kes aitab ületada ebakindluse ja üksinduse

PÄEVA MÕTISKLUS:
Jumal on kõikjal lähedal.

PALVE TULIPUNKT:
Elumuutustega silmitsi inimesed

Otsid vanemaid postitusi? Vaata arhiivi.