Igavesed väärtused

JAGA FACEBOOKIS

Lugege Miika 6:6-8

Ja mida nõuab Issand sinult muud, kui et sa teeksid, mis on õige, armastaksid headust ja käiksid alandlikult koos oma Jumalaga? (Miika 6:8)

Üks uus naaber palus mul seletada, kuidas teatud kauplust üles leida. “Kas see asub paremal pool või vasakul pool teed?” kõlas küsimus. Ma vastasin, et kõik sõltub sellest, kust poolt tulla. Sellest vastusest oli vähe abi ja ma leidsin parema lahenduse. Ma seletasin, et pood asub tänava läänepoolsel küljel. Ilmakaared ei sõltu sellest, mis suunas me liigume. Me oleme vabad tegema mitmesuguseid valikuid, näiteks mida süüa, mida seljas kanda või mida vabal ajal teha. Kristlasi iseloomustavad kaastunne, rahumeelsus, ausus ja õiglus, mis pole enam valiku küsimused. Neid väärtusi oleme kutsutud kandma Kristuse järgijatena. See on osa kristlikust eluviisist, mis on püsiv nagu ilmakaared. Jeesus järgis neid väärtusi oma elus ja ootab sama ka meilt.

Philip A. Rice (Michigan, USA)

PALVE:
Püha Jumal, tänane Sind kõigi võimaluste eest teha valikuid. Aita meid külvata rahu ja kaastunnet. Palvetagem Jeesuse eeskujul: “Meie Isa, kes sa oled taevas! Pühitsetud olgu sinu nimi! Sinu riik tulgu, sinu tahtmine sündigu nagu taevas, nõnda ka maa peal! Meie igapäevast leiba anna meile tänapäev! Ja anna meile andeks meie võlad, nagu meiegi andeks anname oma võlglastele! Ja ära saada meid kiusatusse, vaid päästa meid ära kurjast! [Sest sinu päralt on riik ja vägi ja au igavesti. Aamen.] (Mt 6:9-13)

PÄEVA MÕTISKLUS:
Jeesus ootab kaastunnet, ausust, rahu ja õiglust.

PALVE TULIPUNKT:
MEIE UUED NAABRID

Otsid vanemaid postitusi? Vaata arhiivi.