Täiuslik armastus

JAGA FACEBOOKIS

Lugege Roomlastele 8:31-39

Selles on Jumala armastus saanud meie juures täiuslikuks, et meil oleks julgust kohtupäeval; sest nii nagu on tema, oleme meiegi selles maailmas. Armastuses ei ole kartust, vaid täiuslik armastus ajab kartuse välja, sest kartuses on karistus, aga kartja ei ole saanud täiuslikuks armastuses. (1. Johannese 4:17-18)

Minu vanemad ei käinud regulaarselt kirikus ja jutlusi kuulati raadio vahendusel. Seal räägiti peamiselt kohtumõistmisest ja Jumala karistusest. Kaheteistkümneselt hakkasin kirikus käima ja avastasin üllatusega, et jutlused olid seal hoopis teistsugused. Keskenduti Jumala armastusele ja meie suhtele ligimestega. Siiski jäi kahtlus, kas meie kirikus ikka kuulutatakse Jumala sõna õigesti. Ühel päeval lugesin ülaltoodud salmi ja mind täitis suur rõõm. Selgus, et Jumal ei soovi, et elaksime karistuse hirmus. Selline armastus poleks täiuslik. Seega oli meie kiriku sõnum Pühakirjaga kooskõlas. Teenin nüüd pastorina ja ma julgustan oma kogudust elama vabana hirmust Jumala karistuse ja teiste inimeste arvamuse ees. Pauluse sõnum roomlastele tuletab meile meelde, et „kes võib süüdistada Jumala valituid? Jumal on see, kes õigeks teeb.“ (Rm 8:33) Kristlastena teame, et miski ei saa meid lahutada Jumala armastusest. (Rm 8:38-39)

Michael A. Macdonald (Põhja-Carolina, USA)

PALVE:
Armuline Jumal, vabasta meid hirmust ja aita mõista, et Jeesuse Kristuse surma ja ülestõusmise läbi oleme armust õigeks mõistetud. Aamen.

PÄEVA MÕTISKLUS:
Miski ei lahuta mind Jumala armastusest.

PALVE TULIPUNKT:
NEED, KES KARDAVAD KOHTUPÄEVA

Otsid vanemaid postitusi? Vaata arhiivi.