Sõnad

JAGA FACEBOOKIS

Lugege Jaakobuse 3:2-12

Sellesamaga me õnnistame Issandat ja Isa, ja sellesamaga me neame inimesi, kes on sündinud Jumala sarnasteks. Ühest ja samast suust tuleb õnnistamine ja needmine. Nii ei tohi olla, mu vennad! (Jaakobuse 3:9-10)

Ühe kõnekäänu kohaselt ei saa sõnad meie konte murda. Tegelikult oleme halbade sõnade ees üpris kaitsetud ja nendega võib inimestele kergesti viga teha. Üks vihas öeldud kuri sõna võib tühjaks teha paljude lahkete sõnade mõju. Mõtlematu kriitika võib varjutada tänulikkuse ja heakskiidu. Kuigi tunnen end sõnasõjas sageli ohvri rollis, mõistan ühtlasi omaenese puudulikkust. Kui ligimeste sõnad mind haavavad, siis vastan neile sageli samaga. Jaakobus hoiatab meid sõnade hävitava toime eest. Toogu meie sõnad esile rõõmu ja elu, mitte masendust ja surma! Ehitagem sõnadega inimesi vaimulikult üles, tehes seda julgustuse ja kiitusega. Jeesus on surnud ka sõnadega tehtava patu eest. Toogem oma sõnadega au Jumalale.

Chuck Kralik (Missouri, USA)

PALVE:
Issand, täname Sinu lunastustöö eest. Aita meid väljendada seda armu oma sõnades, toogu need ligimestele elu, rõõmu ja julgustust. Aamen.

PÄEVA MÕTISKLUS:
Räägin täna kellelegi Jumala armust ja rahust.

PALVE TULIPUNKT:
NEED, KEDA OLEN SOLVANUD

Otsid vanemaid postitusi? Vaata arhiivi.