Võlg

JAGA FACEBOOKIS

Lugege Matteuse 6:9-13

Armastus on pika meelega, armastus hellitab, ta ei ole kade, armastus ei kelgi ega hoople, ta ei käitu näotult, ta ei otsi omakasu, ta ei ärritu. Ta ei jäta meelde paha... (1. korintlastele 13:4-5)

Kui olin laps, ostis mu ema liha väikesest nurgapoest, mis asus lõunapoolses eeslinnas. Vahel juhtus, et emal ei jätkunud maksmiseks raha. Poe omanik mister Holler oli siis suuremeelne ja julgustas ema mitte muretsema. Ta pani ostusumma lihtsalt oma raamatusse kirja. Järgmisel korral tasus ema oma võla. Tundub, et selline arvepidamine jätkub tänapäeval vaimses mõttes. Peame sageli meeles meile osaks saanud ebaõiglust, solvanguid ja valu. Paraku ei kustuta me tasutud võlga mister Holleri kombel. See jääb meie mällu seisma ja vahel lisandub sellele uusi võlgu. Jeesus näitas meile, kui oluline on andestus: “Ja anna meile andeks meie võlad, nagu meiegi andeks anname oma võlglastele!„ (Mt 6:12) Jeesus andestas meile täielikult ja meiegi oleme kutsutud teisi sarnaselt kohtlema. Meil tuleb andestada ka siis, kui andeks ei paluta. Jeesuse tõeline järgimine tähendab seda, et me ei säilita kõikide võlgade ja võlglaste nimekirja.

Charles Huff (Illinois, USA)

PALVE:
Armas Jumal, aita meid mõista, milline on Sinu andestus, et suudaksime andestada ja ligimesi armastada Jeesuse õpetuse kohaselt. Aamen.

PÄEVA MÕTISKLUS:
Kellele peaksin täna andestama?

PALVE TULIPUNKT:
NEED, KELLELE PEAKSIME ANDESTAMA

Otsid vanemaid postitusi? Vaata arhiivi.