Jõgi

JAGA FACEBOOKIS

Lugege Hesekiel 47:1-12

Ja kõik elavad hinged, kes liiguvad seal, kuhu need jõed iganes tulevad, virguvad ellu ja seal on väga palju kalu; sestkui need veed jõuavad sinna ja vesi paraneb, siis virguvad kõik ellu seal, kuhu see jõgi tuleb. (Hesekiel 47:9)

Olen seisnud keset Mississippi jõge. See juhtus nimelt lätetel Minnesota osariigis, Itascast põhja pool. Reisisin seal puhkuse ajal ja seisin purdel, mis oli asetatud üle kitsa ojakese. Järgmisena peatusime St. Cloud’i linnas, kus jõgi on juba laiem. Edasi lõuna poole sõites muutub Mississippi võimsaks jõeks, mis on vähemalt pool miili lai ja kiire vooluga. Tänane tekst räägib seda tüüpi jõest. Hesekiel oli jõe ääres, mis voolas välja templiseina alt. Alguses oli see vaid allikas, edasi muutus aina sügavamaks, kuni seda oli võimatu ületada. Jõgi kastis puid ja andis elu taimedele ja loomadele. Jumala armastus meenutab sellist jõge. See võib saada alguse väikesest allikast inimsüdames, mis muutub kasvades aina suuremaks. Sellest sõltub meie vaimulik elu. Kui mulle meenub too puhkusereis piki Mississippi jõge, mõtlen ühtlasi Jumala väele, mis mind elus kannab.

Ken Claar (Idaho, USA)

PALVE:
Armas Issand, aita meid alati meeles pidada Sinu sõnade väge, mis voolab me südametesse ja uuendab meid igal päeval. Jeesuse nimel. Aamen.

PÄEVA MÕTISKLUS:
Jumala armastuse jõgi elustab mu vaimu.

PALVE TULIPUNKT:
ÖKOLOOGID

Otsid vanemaid postitusi? Vaata arhiivi.