Jumalat tundes

JAGA FACEBOOKIS

Lugege Efesose 5:19-20

Lauldes omavahel laule, hümne ja vaimulikke laule. (Efesose 5:19)

Ma ei kasvanud kristlikus peres ja õppisin Jeesust kui oma Päästjat tundma alles kahekümnendate eluaastate alguses. Ent tagasi vaadates näen ma, et ma ei olnud ilma usulise juhtimiseta, vaid see ei olnud niisugune, mida teised lapsed kirikus said.

Jumal tõmbas mind lähemale igal pühapäevahommikul, kui mu õed-vennad ja mina istusime ema suure laua äärde. Rahvalaulikud laulsid mulle meie fonograafikantslist. Akustilised kitarrid mängisid vankumatus rütmis ning elavad, harmoonilised hääled laulsid kirega õiglasest elust, patutegudest ja elust pärast surma.

Mul on meeles, et laulsime hommikusöögi ajal neid laule ülevoolavalt ja rõõmsalt. Varvastega koputades ja laialt naeratades ülistasin ma Jumalat – ja ma isegi ei teadnud seda!

Aga mul ei ole mingit kahtlust, et muusikaarmastuse kaudu õppisin ma tundma Jumalat. Sageli õpime Jumalast asjade kaudu, mida me naudime. Ükskõik, kas me naudime puutööd või küpsetamist, kunsti või ooperit, liblikate või müntide kogumist, saame uuel viisil vaadata asju, mida me armastame teha ning avastada, mida Jumal meile meie südamekire kaudu näitab.

Miyoko E. Hikiji (Iowa)

PALVE:
Armastav Jumal, kingi meile tarkust ja sisevaadet, kuidas meie loomulikud kired peegeldavad Sinu tundmist ja teenimist. Aamen.

PÄEVA MÕTISKLUS:
Missugused huvid tõmbavad mind Jumalale lähemale?

PALVE TULIPUNKT:
Muusikud, kirjanikud ja kunstnikud.

Otsid vanemaid postitusi? Vaata arhiivi.