“Inimesed nagu tema”

JAGA FACEBOOKIS

Lugege Matteuse 7:1-5

Sest ükski inimene ei ole maa peal nii õige, et ta teeks ainult head, aga mitte kunagi pattu. (Koguja 7:20)

Aastaid tegin ma vanglatööd, koolitades kristlasi jagama kinnipeetavatega Jumala armastust. Samuti rääkisin ma ilmik-rühmadele probleemidest, millega vangid silmitsi seisavad.

Nende aastate jooksul arreteeriti mu kodulinnas üks mees, kes mõisteti süüdi kohutavate kuritegude, kaasa arvatud viieteist-kümne nooruki tapmise eest. Selle sensatsioonilise loo šokeerivad üksikasjad olid mitu kuud kohaliku ajalehe ja teleuudiste põhisõnumid. Pärast minu esinemist pöördusid inimesed sageli minu poole, mainisid seda meest ja ütlesid: “Temasuguste inimestega ei saa te ju mitte midagi teha, ega?” Nende toon viitas, et kuigi Jumala armastuse jagamine mõne vangiga võib olla vastuvõetav, siis on olemas kurjuse aste, millele isegi Jumal ei segaks vahele. Mind kurvastas, et ma ei kohanud sellist suhtumist ainult ilmalikel koosolekutel, vaid mõnikord isegi kirikutes.

Liiga sageli oleme me kiired liigitama patte, unustades, et me kõik teeme pattu ja iga patt on Jumalale vastumeelne. Tundub, et me ei ole suutelised või veel hullem, ei soovigi uskuda, et Kristuse veri suudab puhastada iga kahetseja igast patust. Andeks-saanutena peaksime olema valmis jagama Jumala armu igaühega.

Lisa Stackpole (Wisconsin)

PALVE:
Kallis Issand, aita meil andeks anda, nagu Sina oled meile andeks andnud. Aamen.

PÄEVA MÕTISKLUS:
Kristus annab iga patu andeks.

PALVE TULIPUNKT:
Vanglatöötajad.

Otsid vanemaid postitusi? Vaata arhiivi.