Suure muutumise laulud

JAGA FACEBOOKIS

Lugege 1. Saamueli 2:1-10

Pannes neid istuma õilsate juurde ja lastes neid pärida aujärgi. (1. Saamueli 2:8)

Kolm Piiblis jäädvustatud laulu räägivad Jumala suurest muutmisest. Hanna laulis kiituslaulu, kui ta sai lapse. Mooses ja Mirjam laulsid, kui Iisraeli rahvas põgenes Egiptusest (2. Moosese 15:20-21). Jeesuse ema Maarja laulis kiituslaulu, tähistades oma lapseootust (Luuka 1:46-55).

Nendest lauludest võime me palju õppida Jumala olemusest ja tahtest. Hanna laulis sellest, et Jumal ülendas vaeseid, keda meie peame abituteks ja austust mitteväärivateks. Kui me õpime hindama inimesi, keda ei peeta tähtsateks, leiame me uue eesmärgi.

Mooses nägi suurt pöördumist viisis, kuidas Jumal juhib armastusega (2. Moosese 15:13). Enam ei leitud võimu julmas jõus, vaid Jumala armastuses. Me leiame uue eesmärgi avastades, et hea ei tule vägivallast ja kättemaksust, vaid Jumala armastusest.

Maarja kirjeldas suurt muutmist Jumala halastuse seisukohast (Luuka 1:50). Jumal ülendab alandlikke, kes tunnistavad oma vajadust Jumala järele. Meie eesmärk ei sõltu meie enda jõust, vaid armastuse jõust, mis tuleb Issandalt ja meie üksmeelest.

Eleanor Shepherd (Kanada, Quebec)

PALVE:
Kallis Issand, häälesta me elu Sinu suurele muutmisele, mis peitub Sinu armus ja õigluses. Aamen.

PÄEVA MÕTISKLUS:
Mis on täna minu kiituslaulu teema?

PALVE TULIPUNKT:
Naisametnikud.

Otsid vanemaid postitusi? Vaata arhiivi.