Murest vabanemine

JAGA FACEBOOKIS

Lugege Luuka 8:4-15

Õnnis on inimene, [...] kel on hea meel Issanda Seadusest ja kes uurib ta Seadust ööd ja päevad. Siis ta on otsekui puu, mis on istutatud veeojade äärde, mis vilja annab omal ajal ja mille lehed ei närtsi; ja kõik, mis ta teeb, läheb korda. (Psalm 1:1–3)

Roosad lilled mu aias tegid mu südame rõõmsaks. Päeval, mil need istutasin, täitsid nende kroonlehed ja lehed kogu vaba peenrapinna. Kuid mõni aeg hiljem ilmus välja umbrohi ja ma olin selle kitkumiseks liiga hõivatud. Suve lõpuks oli peenar, mis varem oli tulvil värvilisi lilli, umbrohtu kasvanud. Kui ma vaid oleksin aeda korras hoidnud ja iga umbrohu kohe selle ilmumisel välja kiskunud, oleks mul ikka veel lopsakas lilleaed.

Olen märganud, et samamoodi on minu vaimuliku eluga. Kui lasen lokata muredel, mis mu meeli valdavad, lämmatavad need lõpuks minu vaimuliku kasvu ning Kristuse ilu ja hea lõhn kaovad mu elust. Nii nagu lilled, lakkan ma kasvamast.

Nagu umbrohu puhul, on lahendus see, kui tegutseme kohe probleemi ilmnedes. Ma saan oma südamepinnast korras hoida, kui mõtisklen pühakirja üle, kuna selle tõde on parim vahend mureumbrohu väljakitkumiseks. Kui otsin piiblisalme, mis räägivad mind vaevavatest mureküsimustest, ja nende kirja-kohtade üle mõtisklen, olen ette valmistatud, kui mure mu mõtted valdab. Selle tulemuseks on elu täis head vilja, mitte lokkavat umbrohtu.

Lynn Karidis (Michigan)

PALVE:
Kallis Isa, tänan Sind, et Sa annad meile vahendid murega toimetulekuks. Aita meil Sinu sõna iga päev ellu rakendada, et Sa saaksid meie elus tuua esile külluslikku vilja. Aamen.

PÄEVA MÕTISKLUS:
Jumala sõna aitab meil muredega toime tulla.

PALVE TULIPUNKT:
Aiapidajad.

Otsid vanemaid postitusi? Vaata arhiivi.