Tehke alati head

JAGA FACEBOOKIS

Lugege Peetruse esimene kiri 3:8-17

Ärge tasuge kurja kurjaga ega sõimu sõimuga, vaid hoopis õnnistage – sest õnnistamiseks te olete kutsutud –, et ka teie võiksite pärida õnnistuse. (Peetruse esimene kiri 3:9)

Minu õde Portia aeti koos oma nelja lapsega majast välja, kuna tema abikaasa oli otsustanud 20 aastat kestnud abielu lõpetada. Vanemad andsid neile peavarju, kuid varsti märkasime õde vajumas depressiooni. Naabri soovitusel viisime ta nõustaja juurde, kes selgitas talle andeksandmise suurt tähtsust. Ühel päeval toimus suur muutus – me nägime Portiat jälle naeratamas.

Hiljem leidis ta töö ja kolis vanemate majast välja. Järgmised kümme aastat kasvatas ta üksinda oma lapsi. Jumal juhtis nende elu ning kõik lapsed läksid ülikooli.

Siis ühel päeval helistas mulle Portia ja teatas oma endise abikaasa surmast. Meie perekond otsustas teda matustel saata. Mõni kuu hiljem sai ta oma endise abikaasa naise surmateate, kellest jäi maha samuti neli last. Kõik olid alles kooliealised. Kuna surnud mehe perekonnas ei leidunud kedagi, kes oleks laste eest hoolitsenud, oli Portia valmis nad lapsendama. Tema neli edukat last aitasid ka omalt poolt orbude eest hoolt kanda. Jumala teed on imelised. Kõik kaheksa last omavad nüüd tööd, mõned neist elavad välismaal. Nad kõik peavad Portiat oma emaks, kes on eeskujuks ka mulle ning kogu meie kogukonnale. Ta ei tasunud kurja kurjaga, vaid tõi oma eluga esile tõelise armastuse tähenduse.

Violet Mutasa (Ida-Mashonaland, Zimbabwe)

PALVE:
Hea Jumal, kui meile saab osaks tõrjutus, siis aita meid Püha Vaimu abil mõista andestuse tervendavat väge. Aamen.

PÄEVA MÕTISKLUS:
Kui tulevik näib meile tume, on Jumalal teine vaatenurk.

PALVE TULIPUNKT:
Üksikvanemad

Otsid vanemaid postitusi? Vaata arhiivi.