Varjatud asjad

JAGA FACEBOOKIS

Lugege 5. Moosese raamat 29:2-6 ja 5. Moosese raamat 29:5. Moosese raamat 29:28

Varjatu kuulub Issandale, meie Jumalale, aga mis on ilmutatud, kuulub igavesti meile ja meie lastele, et me teeksime selle Seaduse kõigi sõnade järgi! (5. Moosese raamat 29:28)

Ülikooliõpingute ajal avastasin enda jaoks palju uusi ideid. Olin siiras noor kristlane ning mul oli raske omaks võtta kõiki seisukohti näiteks filosoofia ja religiooni vallas. Minu teadmised piirdusid oma koguduses saadud lihtsa õpetusega. Kui ma nendes küsimustes oma pastorilt nõu küsisin, siis soovitas ta mul mitte mõelda liiga keerulistele asjadele. Vanaema elas sel ajal koos meiega. Kord, kui ma olin koolivaheajal kodus, juhtus teda külastama tema vana pastor, kes päris ka minu edasijõudmise kohta. Vastasin, et läheb hästi, kuid pastor ei jäänud mu vastusega rahule ning meil tekkis tõsisem arutelu minu küsimuste üle. Viimaks tsiteeris ta mulle salmi 5Ms 29:28, mis kõnetas mind sügavalt. Mõistsin, et me ei peagi kõiki asju teadma. Alati on “varjatud asju”, mis jäävad meie eest saladuseks.

On tähtis esitada küsimusi, uurida uusi ideid ja laiendada oma silmaringi võimalikult avaraks. Ometi ei saa me kõigile küsimustele lõplikku vastust. Vaatamata meie andekusele ja haritusele jõuame viimaks punktini, kust meie mõistus meid enam edasi ei aita. Sealt edasi võime toetuda üksnes usule, lootusele ja armastusele.

David Fillingim (Põhja-Carolina)

PALVE:
Armas Jumal, anna meile tarkust universumi saladuste uurimisel ja aita meid olla Sinu järgijad. Aamen.

PÄEVA MÕTISKLUS:
Jumala suurus pole inimlikult hoomatav

PALVE TULIPUNKT:
Kristlikud õpetlased

Otsid vanemaid postitusi? Vaata arhiivi.