Meid takistav patt

JAGA FACEBOOKIS

Lugege 1. Johannese 1:5 - 2:2

Kui me oma patud tunnistame, on tema ustav ja õige, nõnda et ta annab andeks meie patud ja puhastab meid kogu ülekohtust. (1. Johannese 1:9)

Pärast tormi võtsin ette jalutuskäigu oja äärde. Kaks aastat polnud meie kandis vihma sadanud, kuid nüüd oli põud viimaks möödas ja voolusäng täitus veega. Panin tähele, et oja voolas oma tavalises suunas, kuid selle äärde oli tekkinud seisva veega tiik. Tormituul oli ojavette kandnud oksi, rohtu ja muud prahti, mis moodustasid mahalangenud puutüve taga tammi. Seisev vesi levitas ebameeldivat lehka ja meelitas ligi sääski. Oja vajas puhastamist.

Patt on nagu praht, mida me väikeses koguses ei pruugi märgata, rääkimata sellest vabanemisest. Kui sellised patud kogunevad, siis ummistavad need tee ellu ja vabadusele. Harjumuslikud patud, nagu uhkus, valetamine, liigsöömine ja ebajumalateenistus, moodustavad tammi, mis takistab meie suhet Jumala ja kaasinimestega. Enesekeskne elu ja vaimulik leigus muudavad meid patule enam vastuvõtlikuks ning selle mõju tungib teistesse eluvaldkondadesse. Patu tekitatud takistus peab saama kõrvaldatud. Õnneks on meil olemas väljapääs – patukahetsus. (Ap 3:19)

Barb Winters (Illinois, USA)

PALVE:
Armas taevane Isa, ilmuta meile meie patte. Aita, et võiksime patukahetsuse kaudu leida Sinuga osaduse ja küllusliku elu. Aamen.

PÄEVA MÕTISKLUS:
Kõigile otsijatele on külluslik elu saavutatav

PALVE TULIPUNKT:
Halbade harjumuste orjad

Otsid vanemaid postitusi? Vaata arhiivi.