Tõeline aare

JAGA FACEBOOKIS

Lugege Koguja 2:1-11

Ärge koguge endile aardeid maa peale, kus koi ja rooste neid rikuvad ja kuhu vargad sisse murravad ja varastavad! Koguge endile aardeid taevasse, kus koi ega rooste neid ei riku ja kuhu vargad sisse ei murra ega varasta! Sest kus su aare on, seal on ka su süda. (Matteuse 6:19-21)

Minu ema kannatab dementsuse all ja ei saa enam üksinda hakkama. Eelmisel aastal läks ta hooldekodusse elama ning mina tühjendan nüüd maja, et see müüki panna. Ema säilitas 50 aasta jooksul palju talle väärtuslikke esemeid – mööblit, lauanõusid, riideid, jalatseid, raamatuid, kirju, fotosid ja veel palju muud. Tegelikult ei visanud ta kunagi midagi ära. Nüüd pole neil asjadel peaaegu mingit väärtust – need kas müüakse maha, antakse tasuta ära või visatakse minema. Maja koristades mõistsin selgelt Koguja raamatu sõnade tähendust: “...vaata, siis oli see kõik tühi töö ja vaimunärimine. Millestki pole kasu päikese all.“ (Kg 2:11)

Meie maisel varal pole enam mingit väärtust, kui meie ajalik elu otsa saab. Ka minul tuleb oma prioriteedid õigeks seada, et keskenduda selle maailma asemel Jumala kuningriigile – õigele suhtele Jeesuse ja kaasinimestega.

Daniel Sebbah (Provence-Alpes-Côte d’Azur, Prantsusmaa)

PALVE:
Armas Issand Jeesus, aita meid väärtustada tõeliselt olulisi asju elus – suhteid Sinu ja kaasinimestega. Aamen.

PÄEVA MÕTISKLUS:
Parimad asjad tulevad meie ellu Jumalalt.

PALVE TULIPUNKT:
Need, kelle pereliikmed kannatavad dementsuse tõttu

Otsid vanemaid postitusi? Vaata arhiivi.