Paastuaeg

JAGA FACEBOOKIS

Lugege 1. Moosese raamat 7:11-24

Kui pilvedes on vikerkaar, siis ma vaatan seda ja mõtlen igavesele lepingule Jumala ja iga elava hinge vahel maa peal olevas kõiges lihas. (1. Moosese raamat 9:16)

Meie kandis oli ilm sageli tormine ning lastena jälgisime elutoa aknast mustade pilvede kogunemist horisondile. Peagi oli näha pikselööke ja kõuekõminat ning torm hakkas üle väljade meie poole liikuma. Tõusis tugev tuul, mis sundis linde pagema, ning viimaks mattus meie maja tumedasse vihmapilve. Kui torm möödus, tuli päike jälle välja ja vahel nägime siis vikerkaart. Pärast tormi oli õhk imeliselt selge ja ning maapind lõhnas puhtuse järele. Midagi sellist tunnen seoses paastuajaga – see läheneb natuke kurjakuulutavalt, kuid toob kaasa vaimuliku selguse. Meil on võimalus süüvida enesesse, kuulata vaikselt Jumala häält, lugeda Pühakirja ja palvetada maailma pärast. Paastuaeg tähendab väljakutset, mille kaudu kogeme Püha Vaimu muutvat väge. See on vaimulik praktika, mis võib anda meie usule uue alguse.

F. Richard Garland (Rhode Island, USA)

PALVE:
Armastav Jumal, aita meid ellu rakendada vaimulikke praktikaid, mis aitavad usus kasvada ning meie vaimu uuendada. Aamen.

PÄEVA MÕTISKLUS:
Paastuaeg aitab vaimulikult uueneda.

PALVE TULIPUNKT:
Paastujad

Otsid vanemaid postitusi? Vaata arhiivi.