Tõeline väärtus

JAGA FACEBOOKIS

Lugege 1. Saamueli 16:1-13

Kas saab keegi ennast peita peidupaikadesse, ilma et mina teda näeksin? ütleb Issand. Kas see pole mina, kes täidab taeva ja maa? ütleb Issand. (Jeremija 23:24)

Mõne aja eest pidin ostma kasutatud auto. Esimese hooga mõtlesin vaadata hinda ja auto üldist välimust. Õnneks tuli mulle meelde isa hoiatus, et auto välist pinda on lihtne särama lüüa, kuid põhja all olevat roostet on raske peita. Otsustasin selle nõuande järgi talitada ja avastasin kohe, et esmapilgul heas korras autodel oli sageli põhi läbi roostetanud. Sellise auto ost oleks olnud viga. Jumal näeb iga inimese tõelist olemust. Me ei saa midagi Tema eest varjata (Jr 23:24), pole midagi, mis ei tuleks ilmsiks (Lk 12:2). Taavet oli Jumala südame järgi mees (1Sm 13:14), kes valiti välja väärtuste ja iseloomuomaduste järgi. Kui tahaksime teiste üle kohut mõista, peaksime kõigepealt hindama oma käitumist Jumala mõõdupuuga.

Hindrek Taavet Taimla (Eesti)

PALVE:
Hea Jumal, sina tunned meid läbi ja lõhki. Aita meid nii elada, et teised näeksid Sind meie elu kaudu. Palvetagem Jeesuse õpetuse kohaselt: Isa! Pühitsetud olgu sinu nimi, sinu riik tulgu! Meie igapäevast leiba anna meile päevast päeva, ja anna meile andeks meie patud, sest meiegi anname andeks igaühele, kes on meile võlgu! Ja ära lase meid sattuda kiusatusse!” (Lk 11:2-4) Aamen.

PÄEVA MÕTISKLUS:
Hindan teisi nende südame järgi.

PALVE TULIPUNKT:
ET TEEKSIME TARKU OTSUSEID

Otsid vanemaid postitusi? Vaata arhiivi.