Jumala valik

JAGA FACEBOOKIS

Lugege 1. korintlastele 1:26-31

Jumal on valinud need, kes maailma meelest on alamast soost ja halvakspandud, need, kes midagi ei ole, et teha tühiseks need, kes midagi on. (1. korintlastele 1:28)

Massikultuur pöörab palju tähelepanu selle maailma vägevatele, siniverelistele ja ühiskonna eliiti kuuluvatele tegelastele, kuid tavaline inimene ei paku enamasti huvi. Uus Testament annab meile teistsuguse vaatenurga. Jumala silmis on kesksel kohal just lihtsad inimesed. Ühegi aukandja karm käsk ei suutnud Jeesust peatada, kuid seda tegi pime kerjus, kes Issandat meeleheitlikult appi hüüdis. Kui teised mööda tormasid, siis nägi Jeesus tolle mehe väärtust. Samuti oli tema kangelaseks vaene lesknaine, kes ohverdas oma viimased mündid (Mk 12:41-44). Jeesus ei ignoreerinud lihtsaid inimesi. Tema tähendamissõnade tegelasteks olid halvatud, pidalitõbised, halvale teele läinud ja paljud teised, kes erinesid täielikult valitsejatest ja kuningatest. Tänapäeva inimestele meeldib lugeda avaliku elu tegelastest ja nende glamuursest elustiilist, kuid Jumal keskendub hoopis tavainimestele, kelle vaikne kangelaslikkus avaldub usutegudes ja ligimesearmastuses. Me oleme kutsutud tegema just seda.

Bob LaForge (New Jersey, USA)

PALVE:
Taevane Isa, aita meid näha välise edukuse taha. Ava me silmad nägemaks kõigi inimeste väärtust, nagu seda Sina näed. Aamen.

PÄEVA MÕTISKLUS:
Jumal ülendab neid, kes usuvad.

PALVE TULIPUNKT:
MADALA ENESEHINNANGUGA INIMESED

Otsid vanemaid postitusi? Vaata arhiivi.