Kalasaak

JAGA FACEBOOKIS

Lugege Jaakobuse 1:1-12

Õnnis on mees, kes peab vastu kiusatuses, sest kui ta on läbi katsutud, siis ta saab pärjaks elu, mille Issand on tõotanud neile, kes teda armastavad. (Jaakobuse 1:12)

Käisin oma kaheksa-aastase lapselapsega esimest korda kalal ja me veetsime kogu päeva keset järve õngitsedes. Poiss lootis suure kala kinni püüda, kuid näkkasid ainult mõned väikesed. Õhtu poole otsustasime minna kaldale lähemale, kus kasvas pilliroog ja vesi oli tumedam. Pidin last hoiatama, et seal võis õngekonks roostikku takerduda, kuid tema vastus kõlas: „Vanaisa, ma arvan, et just siin elavad suured kalad!“ Suundusime sinna õngitsema ning viimaks sai poisi kannatlikkus tasutud – saimegi konksu otsa suure kala. Jeesus ei lubanud oma järgijatele kerget elu. Alati tundub turvalisem jätkata harjumuspärast tegevust ning hoiduda riskidest, mida võib kaasa tuua usust rääkimine või usus elamine. Jaakobus meenutab meile, et neile, kes vastu peavad, saab osaks tasu, mille Issand on tõotanud anda.

Doug Wingert (Arizona, USA)

PALVE:
Armuline Jumal, oleme tänulikud tarkuse eest, mille oled lastele andnud. Anna meile julgust riskida ja seista Kristuse tõe eest. Jeesuse nimel. Aamen.

PÄEVA MÕTISKLUS:
Kristuse järgimine sisaldab riski.

PALVE TULIPUNKT:
KALURID

Otsid vanemaid postitusi? Vaata arhiivi.