Ta elab

JAGA FACEBOOKIS

Lugege 1. Peetruse 1:3-9

Et surm on tulnud inimese kaudu, siis tuleb ka surnute ülestõusmine inimese kaudu; sest nõnda nagu kõik inimesed surevad Aadamas, nõnda tehakse ka kõik elavaks Kristuses. (1. Korintlastele 15:21-22)

Abikaasa näitas mulle kunagi kummalist järelehüüdu. See koosnes lahkunu nimest, daatumitest ja sõnadest: „Ta suri ära.“ Nii oli kokku võetud 65 aastat kestnud elutee. Mida sellest arvata? Kas tegemist oli vähese kaastundega, mingi arusaamatu kokkuhoiuga, omaste puudumise või kahjurõõmuga? Tegelikult toimus midagi sellist ka Jeesuse puhul, kes vangistati, mõisteti süüdi ja hukati häbistaval viisil. Kui keegi oleks pärast ristilöömist tema kohta pärinud, oleks vastus kõlanud: „Ta suri ära.“ Kui surm oli olnud viimane peatükk iga inimese eluloos, siis Jeesus muutis ülestõusmisega kõike. Paulus selgitab seda kirjas roomlastele: „Sest elu Vaimu seadus Kristuses Jeesuses on vabastanud su patu ja surma seadusest.“ (Rm 8:2). Seega tuleks Jeesuse puhul alati vastata: “Ta elab.” Tema läbi on igavene elu kõigil, kes teda usuvad ja talle järgnevad.

John D. Bown (Minnesota, USA)

PALVE:
Armas taevane Isa, toome Sulle tänu Jeesuse Kristuse eest, kes andis meile igavese elu. Aita meid teenida teisi ja tuua au Sinu nimele. Aamen.

PÄEVA MÕTISKLUS:
Kristuses surnud elavad igavesti.

PALVE TULIPUNKT:
NEED, KEL POLE LÄHEDASI

Otsid vanemaid postitusi? Vaata arhiivi.