Suur reede

JAGA FACEBOOKIS

Lugege Markuse 15:16-37

“See on minu ihu, mis teie eest antakse. Seda tehke minu mälestuseks.” (Luuka 22:19)

Ma õpin kristlikus ülikoolis ja pidin hiljuti lugema artiklit füsioloogilistest muutustest, mida Kristus võis oma risti-löömise ajal kogeda. Püha nädal on aeg meenutada, et Kristus suri meie pattude eest, aga enamiku ajast olen ma vaid ähmaselt teadlik tema surma reaalsusest. Kristuse piina ja füüsilise alandamise tundidest lugedes ei suutnud ma vastu pidada, vaid nuuksusin: “Jumal, tee sellele lõpp!” Mina vaid lugesin sellest. Mida pidi küll Jeesuse ema tundma? Mida pidi Jumal tundma?

Selline kohutav julmus täitis mind sügava kurbusega. Samal ajal voolas minusse tänu, sest ma teadsin, et Kristus valis ise selle kohutava ristisurma. Mõeldes sellele, mida ütles Jeesus viimsel paasasöömaajal: “Seda tehke minu mälestuseks”, mõistsin ma, et me ei pea mäletama ainult seda, kes Jeesus oli, vaid ka seda, kuidas ja miks ta suri. Ma olen talle tohutult tänulik.

Debbie Middlebrook (Georgia)

PALVE:
Kallis Jumal, me oleme täidetud kurbusega valu ja kannatuste pärast, mida Jeesus kannatas, et meie võiksime elada. Me oleme tänulikud tasuta päästeanni eest. Aamen.

PÄEVA MÕTISKLUS:
“Sest nõnda on Jumal maailma armastanud, et ta oma ainu-sündinud Poja on andnud, et ükski, kes temasse usub, ei hukkuks, vaid et tal oleks igavene elu” (Johannese 3:16).

PALVE TULIPUNKT:
Tagakiusamise all kannatajad.

Otsid vanemaid postitusi? Vaata arhiivi.