Ei ole veel läbi

JAGA FACEBOOKIS

Lugege Luuka 24:1-8

Aga naised, kes olid Jeesusega koos tulnud Galileast, ... pöördusid tagasi ning panid valmis lõhnarohte ja mürri. Ja hingamispäeval puhkasid nad käsu järgi. (Luuka 23:55-56)

Jeesus oli risti löödud. Ta elu oli läbi. Lähedal seisvad naised vaatasid, kuidas ta keha ristilt maha võeti ja matmiseks minema viidi. Siis suundusid nad koju. Olles otsustanud veel viimast korda austada inimest, kellele nad olid järgnenud, panid naised valmis lõhnarohud ja mürri Issanda ihu jaoks.

Ma püüan ette kujutada, mida naised tundsid. Jeesus kuulutas, et ta on Kristus, aga ometi suri ta nagu kurjategija. Tõenäoliselt asendus lootus hämmelduse ja pettumusega, kui nad ahastasid: “Kõik on läbi. Ta ei olnudki Messias.”

Palju kordi oma elus olen minagi lakanud uskumast just vastamata palve pärast. Kui tundus, et Jumala vastus oli “ei”, siis muutus mu optimism nurjunud nõusolekuks. Aga hiljem rõõmustasin ma, avastades, et see, mis tundus olevat lootuse lõpp, oli ainult viivitus, erinevus Jumala ja minu ajastuse vahel.

Naised, kes läksid koju lõhnarohtusid ja mürri valmis panema, õpetavad meile, kuidas tulla toime nende kordadega, kui tundub, et kõik on kadunud. Me võime jätkata palves, teha seda, mis tundub õige ja uskuda, et Jumal võib iga hetk kallata meie ellu rikkalikke õnnistusi. Jumal tõstis Jeesuse hauast üles. Ka meie oleme Jumala lapsed. Mida teeb Jumal meie heaks?

Pat Rowland (Tennessee)

PALVE:
Kuidas Sa oled meid armastanud, kallis Issand! Kingi meile rohkem usku Sinusse. Aamen.

PÄEVA MÕTISKLUS:
Kui Jumal ütleb “oota”, siis mõnikord me kuuleme “ei”.

PALVE TULIPUNKT:
Ülestõusmispühadeks valmistuv kirikupersonal.

Otsid vanemaid postitusi? Vaata arhiivi.