Risti valgus

JAGA FACEBOOKIS

Lugege 2. Korintose 3:12-18

Teie olete maailma valgus. (Matteuse 5:14)

Minu jaoks on imeline, et Jumal suhtleb meiega paljudel erinevatel viisidel. Me kuuleme Jumala häält Pühakirja sõnades või jutluses. Me kuuleme seda laulusõnades, muusikas või isegi looduse häältes. Ent mõnikord jõuab Jumal meieni isegi ilma sõnadeta. Just see juhtus minuga meie viimase ülestõusmis-pühade päikesetõusu jumalateenistuse ajal.

Selleks teenistuseks viib meie kogudus istmed ja altari välja meie surnuaia ette. Istmetelt näeme me taustaks olevat kiriku-hoonet. Kui ilm on selge ja ajastus on õige, siis näeme teenistuse ajal päikest üle surnuaia tõusmas. See kogemus iseenesest annab meile võimsa sõnumi Jeesuse ülestõusmisest. Ent viimaste üles-tõusmispühade ajal juhtus veel midagi võimsamat.

Kui päike tol hommikul tõusis, langesid kiired altaril olevale ristile ja siis peegeldasid risti kujutise meie pastori rüüle. Jumal rääkis selle kujutise kaudu, andes mulle ilma sõnadeta sõnumi. Me oleme kõik kutsutud peegeldama teistele Kristuse au. Me ei ole selle jumaliku valguse allikas, aga kui me oleme õiges kohas ja lubame Jumalal meid kasutada, näevad teised meie läbi Kristust.

David E. Spivey (Põhja-Carolina)

PALVE:
Issand Jeesus, aita meid kõiges, mida me teeme, peegeldada Sinu hiilgust ja armastust. Kui teised meiega suhtlevad, siis aita meil lasta teistel heita Sinule pilk. Aamen.

PÄEVA MÕTISKLUS:
Kuidas ma peegeldan teistele Jeesuse armastust?

PALVE TULIPUNKT:
Jumalateenistuse kavandajad.

Otsid vanemaid postitusi? Vaata arhiivi.