Salajane kristlane

JAGA FACEBOOKIS

Lugege Johannese 19:39-42

Aga ma ütlen teile, igaüht, kes mind tunnistab inimeste ees, teda tunnistab ka Inimese Poeg Jumala inglite ees. (Luuka 12:8)

Enne Jeesuse surma oli Nikodeemus Jeesuse salajane järgija. Nikodeemus oli Juudi nõukogu liige, kes omas suurt poliitilist mõju. Võib-olla sellepärast, et ta kartis oma positsiooni ja võimu kaotada, kui teised saaksid teada tema pühendumisest Jeesusele, suhtles Nikodeemus Jeesusega ainult pimeduse varjus.

Ent pärast Jeesuse surma tõi Nikodeemus üllatuslikult haua juurde sada naela mürri ja aaloe segu, millega Arimaatia Joosep sai Jeesuse keha matmiseks ette valmistada. Sellist suurt kogust mürri ja aaloe segu oleks olnud raske varjata, kuid tol hetkel tundus, et Nikodeemus ei kartnud, et tema side Jeesusega saab teatavaks. Miks riskis Nikodeemuse taoline mees pärast Jeesuse surma oma positsiooni ja ametiga? Ma arvan, et Nikodeemus sai julgust, sest ta uskus, et Jeesus on Messias.

Nagu Nikodeemus, leian minagi, et mul on mõnikord vastumeelt oma usku kuulutada, muretsedes: “Mida inimesed arvavad?” Ma palvetan, et Jumal kingiks mulle julgust oma usust rääkida. Oli ju Jeesus see, kes minu eest ristil surres loobus oma maapealsest elust.

Tammy Kennington (Colorado)

PALVE:
Julgustuse Jumal, anna meile vaprust kuulutada Sinu ohvrit, et ka teised saaksid õppida Sinu armastust tundma. Aamen.

PÄEVA MÕTISKLUS:
Mil viisil saan ma täna näidata oma pühendumist Kristusele?

PALVE TULIPUNKT:
Püsida usus kindel.

Otsid vanemaid postitusi? Vaata arhiivi.