Igavesti uus

JAGA FACEBOOKIS

Lugege 2. Timoteose 3:10-17

Kogu Pühakiri on Jumala sisendatud ja kasulik õpetamiseks, noomimiseks, parandamiseks, kasvatamiseks õiguses, et Jumala inimene oleks täiesti varustatud ja valmis igale heale teole. (2. Timoteose 3:16-17)

Minu e-lugeris on Piibel. Ent irooniline on lugeda seda püha, 2000–3000 aasta vanust raamatut sellise seadmega.

See meenutab mulle kõiki variatsioone, mida need iidsed sõnad on läbi teinud. Piibel koosneb 66 raamatust, mis on kirjutatud heebrea, kreeka ja aramea keeles pärgamendile või papüürusele, kuid paljude erinevate autorite poolt erinevatel aegadel ja olukordades.

Isegi niimoodi on Piibli teekond 21. sajandisse olnud karm. Jumala Sõna on rõhutud, peidetud, selle vastu on väideldud ja seda on mõnikord isegi põletatud, aga seda on ka kalliks peetud ja sageli tõlgitud. See on kõigi jaoks lugemiseks – Jumala tõde, mis juhatab meid armu, tõe, armastuse ja rahu juurde.

Ühel päeval saab mu e-luger olema sama aegunud nagu hobune ja vanker ning kõik võivad vaid oletada, mis selle koha endale võtab. Ent isegi siis on tõde ja arm, mida me näeme Jeesuses, Jumala Sõna näol sama värske ja kaasaegne nagu praegugi.

Philip A. Rice (Michigan)

PALVE:
Püha Jumal, me oleme tänulikud Sinu elava Sõna eest, mis särab läbi iga ajastu. Las Sinu tõde leida kodu meie südames. Seda me palume Jeesuse nimel. Aamen.

PÄEVA MÕTISKLUS:
Jumala tõde on igavene.

PALVE TULIPUNKT:
Piiblitõlkijad.

Otsid vanemaid postitusi? Vaata arhiivi.