Elevandid ja kilgid

JAGA FACEBOOKIS

Lugege Laul 1:1-3

Viimaks veel, vennad, mis iganes on tõene, mis auväärne, mis õige, mis puhas, mis armastusväärne, mis ülendav, ja kui miski on vooruslik ja kui miski on kiidetav, seda arvestage. (Filipi 4:8)

Kas teie kodus on kunagi olnud elevant? Arvatavasti ei ole! Aga kui teil oleks olnud, siis oleksite täpselt teadnud, kus ta on. Kas teie kodus on kunagi olnud kilk? Möödunud aastal oli mu kodus üks kilk ja mul kulus päevi tema otsimiseks. Ma kuulasin seda kiledat siristamist ja just siis, kui ma mõtlesin, et olen ta üles leidnud, lõppes siristamine. Mul kulus palju aega sellele väiksele kilgile – teda otsides, kuulates. Aga kui ma lõpetasin kilgile keskendumise, siis ühel päeval läks ta mu majast minema.

Aeg-ajalt toob elu meile “elevandid” – tohutud surma, lahutuse või haiguse katsumused. Ent enamasti on me päevad täidetud kilkidega: nende pisiasjadega meie elus, mis meid solvavad, häirivad, meie mõtetes domineerivad ja meie mõtteid tähtsamatest asjadest eemale juhivad..

Kui meile tundub, et me päevad on täis ebaolulisi kõrvale-kaldumisi, saame need teadlikult välja lülitada, pöördudes Pühakirja ja palve kaudu Issanda poole. Me võime mõelda sellele, mis õige, mis on puhas, mis on ülendav ja kiiduväärt. Kui me kuulame Jumala sõna, siis me ei kuulegi kilke!

Michael Vaughn (Tennessee)

PALVE:
Armuline Jumal, hoia meie mõtted täna Sinu peal ja sellel, kuidas Sa tahad meid Sinu maailmas kasutada. Aamen.

PÄEVA MÕTISKLUS:
Kui ma mõtlen Jumalast, siis ma ei kuule kilke.

PALVE TULIPUNKT:
Need, kes püüavad kuulda Jumalat.

Otsid vanemaid postitusi? Vaata arhiivi.