Vanglaseinte taga

JAGA FACEBOOKIS

Lugege Filipi 2:12-18

Tehke kõik nurisemata ja vaidlemata, et te oleksite laitmatud ja puhtad, veatud Jumala lapsed keset põikpäist ja rikutud sugupõlve, kelle seas te paistate nagu tähed maailmas, pidades kinni elusõnast. (Filipi 2:14–16)

Ligi neli aastat tagasi hakkasin nõustama alkoholiravil olevaid vange. Ma räägin neile meestele, mida Jeesus on mulle teinud: olen vabaks saanud alkohoolik, kes on olnud kaine üle 20 aasta.

Enamik vange kannab pikaajalist karistust mõrva või relvastatud röövi eest. Mina ja mu kaastöötajad kuuleme siiski harva sündsusetuid sõnu ja need mehed tunnevad meiega koos-olemisest siirast heameelt. Nad ei kurda kunagi selle üle, et peavad 23 tundi ööpäevast veetma väikses kongis. Me ei kuule kaebusi toidu üle või õhukonditsioneeri puudumise üle suvel. Nad ei räägi kunagi vanglatöötajate rangusest või karmidest vangla-eeskirjadest.

Küll aga kuuleme ikka ja jälle küsimust: “Miks te küll sõidate maha 60 kilomeetrit, et veeta oma õhtu meiesugustega?” Me seletame neile, et ei saa hoida endale seda, mille Jumal on meile andnud – kainuse ja tuleviku –, andmata seda omakorda edasi teistele. Tahame ka nendega jagada rõõmusõnumit Jumala armastusest. Räägime vangidele, et meie õpime neilt samuti midagi. Oleme juba õppinud mitte nurisema ja olema tänulikud kõige eest, mis meil on.

Scott Wierenga (Michigan)

PALVE:
Oo Jumal, õpeta meid olema tänulikud selle eest, kuidas Sa oma rahva eest hoolitsed, olgu me seesvõi väljaspool vangla-müüre. Aamen.

PÄEVA MÕTISKLUS:
Mille eest ma olen täna Jumalat tänanud?

PALVE TULIPUNKT:
Vanglatöö.

Otsid vanemaid postitusi? Vaata arhiivi.