Eriline hääl

JAGA FACEBOOKIS

Lugege Johannese evangeelium 10:1-10

Temale avab uksehoidja ning lambad kuulevad ta häält, tema hüüab oma lambaid nimepidi ning viib nad välja. Kui ta on kõik omad välja ajanud, käib ta nende ees ning lambad järgnevad talle, sest nad tunnevad tema häält. (Johannese 10:3-4)

Varasel hommikutunnil hakkas mu õepoeg Joe häälitsema, ma tõstsin ta hällist välja ja kandsin alakorrusele. Minu kaksikõde, Joe ema, valmistas seal hommikusööki. Ta hüüdis: „Tere, Joe!“ Laps vaatas teda, seejärel mind ning sirutas siis käed ema poole ja hüüatas: „Emme!“ Puhkesime mõlemad õega naerma.

Me oleme täiesti sarnased, kuid laps teadis, kes on kes. Nagu Joe tundis ära oma ema hääle, õpime meie tundma Jumalale ainuomast häält. Vahel kuuleme seda palvetades, kui meile meenub mõni abivajaja, kes vajab abi või julgustust. Vahel kuuleme Jumala häält Pühakirja kaudu. Mõni kirjakoht räägib konkreetselt meie olukorrast, mõni pakub lohutust, kindlust ja rahu. Jumala hääl kõlab ka Püha Vaimu vahendusel. Johannese evangeelium 16:13 ütleb: "Aga kui tema, Tõe Vaim, tuleb, juhib ta teid kogu tõesse, sest tema ei räägi iseenesest, vaid ta räägib, mida kuuleb, ja ta kuulutab teile tulevasi asju.”

Püha Vaim lohutab, õpetab ja annab tunnistust tõe kohta. Ta annab meile tarkuse Jumala häält ära tunda ning koos Temaga käia.

Lin Daniels (Massachusetts)

PALVE:
Armas Jumal, täname Sind, et oled tulnud meie juurde ja kutsud meid enese juurde. Aita meil mõista viise, kuidas Sa meiega räägid. Aamen.

PÄEVA MÕTISKLUS:
Jumala hääle kuulamine annab kindluse ja toob esile tõe.

PALVE TULIPUNKT:
Need, kes vajavad selgust

Otsid vanemaid postitusi? Vaata arhiivi.