Üks lihtne palve

JAGA FACEBOOKIS

Lugege Rooma 8:18-28

Ent me teame, et neile, kes Jumalat armastavad, laseb Jumal kõik tulla heaks – neile, kes on tema kavatsuse kohaselt kutsutud. (Rooma 8:28)

Mu abikaasa oli jõudnud tagasi külastamast oma isa, kes oli haigla intensiivraviosakonnas kolme tunni teekonna kaugusel. Mu 18 aastat haige olnud äi näis olevat jõudnud lõpuks oma viimse tunnini. Kui mu pere oli magama läinud, istusin maha ja mõtlesin möödunud päeva pingelistele sündmustele.

Palvetasin oma abikaasa pärast ja seejärel teiste pereliikmete eest, kes olid haiglasse jäänud. Ent kui püüdsin palvetada oma äia pärast, avastasin, et ei tea, kuidas seda teha. Ma ei teadnud, mida öelda, ja palusin siis, et talle sünniks Jumala tahtmine. Ma tänasin Jumalat, et võin seda lihtsat palvet paluda igas olukorras ja uskuda, et Jumal laseb kõik heaks tulla (vt Rooma 8:28).

Võtsin kätte “Päevasõna” ja avasin tolle päeva mõtiskluse. Esimesed sõnad, mida lugesin, olid Jeesuse palve “Sinu riik tulgu, sinu tahtmine sündigu” (Matteuse 6:10). See salm oli just see, mida vajasin, leidmaks kinnitust, et Jumal kuuleb mu palvet. Tundsin otsekohe rahu ja uuendatud osadust Jumalaga. Teadsin, et Jumal mõistis mind ja oli mu palvet kuulnud.

Cathy Lee Taylor (Florida)

PALVE:
Kallis Jumal, tänan Sind, et Jeesus andis meile eeskujuks täiusliku palve. Aita meil tulla oma koormate ja muredega Sinu ette, paludes: “Meie Isa, kes sa oled taevas! Pühitsetud olgu sinu nimi! Sinu riik tulgu, sinu tahtmine sündigu nagu taevas, nõnda ka maa peal! Meie igapäevast leiba anna meile tänapäev! Ja anna meile andeks meie võlad, nagu meiegi andeks anname oma võlglastele! Ja ära saada meid kiusatusse, vaid päästa meid ära kurjast!” Aamen.

PÄEVA MÕTISKLUS:
Jumal kuuleb meie palvet, isegi kui meil ei ole selleks sõnu.

PALVE TULIPUNKT:
Need, kelle pereliige on haiglas.

Otsid vanemaid postitusi? Vaata arhiivi.