Vanem poeg

JAGA FACEBOOKIS

Lugege Luuka evangeelium 15:25-32

Isa ütles talle: „Poeg, sina oled alati minu juures, ja kõik, mis on minu, on sinu oma. Nüüd aga oli tarvis pidutseda ja rõõmutseda, sest see su vend oli surnud ja on jälle saanud elavaks, ning oli kadunud ja on leitud.” (Luuka evangeelium 15:31-32)

Kadunud poja lugu on üks Jeesuse kõige tuntumatest tähendamissõnadest. Seda lugedes pöördub meie tähelepanu tavaliselt isa ja poja vahelisele suhtele. Sageli unustame selle loo kolmanda tegelase – vanema venna.

Meenutagem, et noorema venna kojutuleku puhul korraldas isa suure peo. Vanem vend sellega ei ühinenud, ta veetis hoopis aega nurisedes. Kahjuks tunnen end sageli vanema, mitte noorema poja rollis.

Käitun tema sarnaselt siis, kui mul on koos teistega raske rõõmutseda või nurisen asjade üle, mis ei lähe minu plaanide kohaselt. Kui kritiseerin teiste ettevõtmisi, selle asemel et keskenduda kõigele vaatamata Jumala tahtele, toimin just vanema venna sarnaselt. Sama juhtub siis, kui ma ei rõõmusta nende üle, kes pöörduvad tagasi Jumala teele.

Tänase loo lõpus leiame isa ja noorema venna rõõmustamas ja vanema venna jätkuvalt pahandamas. Tõrjuva hoiaku asemel võiksime pöörata tähelepanu Jumalale, Kristuse evangeeliumi jagamisele teistega ning kadunud poegade vastuvõtmisele teel Isa juurde.

Andy Baker (Tennessee)

PALVE:
Taevane Isa, aita meil tähele panna ja hoiduda hoiakutest ja tegudest, mis lahutavad meid Sinust. Jeesuse nimel. Aamen.

PÄEVA MÕTISKLUS:
Jumal on mind vastu võtnud ja mina võtan teisi vastu.

PALVE TULIPUNKT:
meie sugulased

Otsid vanemaid postitusi? Vaata arhiivi.