Palmipuudepüha

JAGA FACEBOOKIS

Lugege Johannese evangeelium 13:36-14:6

Jeesus ütles talle: „Mina olen tee ja tõde ja elu. Ükski ei saa minna Isa juurde muidu kui minu kaudu. (Johannese evangeelium 14:6)

Kord juhtusin küsima võõras linnas ühelt noormehelt teed. Selgituste jagamise asemel oli ta valmis minuga kaasa tulema. Ta juhatas mulle teed, aga sai ka ise teeks! Mina pidin talle lihtsalt järgnema. Toomas küsis Jeesuselt: „Kuidas me teame teed?” Selgituste jagamise asemel vastas Jeesus: „Mina olen tee!“ Tema sai teeks ja Toomas pidi lihtsalt sellel püsima.

Johannese evangeeliumis 13:36 küsib Siimon Peetrus: „Issand, kuhu sa lähed?” Järgnev vestlus annab meile ülevaate sellest, kuidas Jeesus rääkis ristiteest ja oma elu ohverdamisest armastuse nimel. Sel viisil antakse oma elu sõprade eest (Jh 15:13).

Kui Jeesus ütles, et ükski ei saa minna isa juurde muidu kui tema kaudu, siis pidas ta silmas seda, kuidas jõuda Jumalani. Jeesus õpetas, et pole võimalik jõuda Jumala südameni ilma tingimusteta ennastohverdava armastuseta.

Algkristlasi tunti kui usuteel käijaid (Ap 9:2). Kui Jeesus on meie Tee, siis käime ka täna koos temaga ja armastame oma ligimesi tingimusteta ja ennastohverdava armastusega.

Reisijad

PALVE:
Armuline Jumal, anna meile südamed, mis armastavad tingimusteta Sind ja ligimesi. Aamen.

PÄEVA MÕTISKLUS:
M. Thomas Thangaraj (Massachusetts)

PALVE TULIPUNKT:
Jeesus on meie teejuht.

Otsid vanemaid postitusi? Vaata arhiivi.