Isaksolemine

JAGA FACEBOOKIS

Lugege Matteuse evangeelium 1:18-24

Ja teie, isad, ärge ärritage oma lapsi vihale, vaid kasvatage neid juhatamise ja manitsemisega Issanda tahte järgi! (Kiri efeslastele 6:4)

Koguduse noorte poolt etendatud jõulunäidendit vaadates hakkasin ma Joosepit enam hindama. Issanda ingel ilmus teatavasti Joosepile ja andis talle korralduse võtta oma naine Maarja enese juurde ja panna lapsele nimeks Jeesus. Mind tabas ootamatu mõte – Jeesus ei vajanud üksnes ema, ta vajas ka isa!

Olin alati arvanud, et Joosepil oli vaid kõrvaline roll Issanda sünni- ja eluloos. Tegelikult polnud see nii. Jumala tarkus nägi ette, et Joosepist pidi saama Jeesuse maine isa. See oli tähtis roll, millega kaasnes erakordne vastutus.

Osalen vabatahtlikuna kristlikus teenistuses, mis aitab kodutuid ja sõltuvuste küüsis mehi. Nende mineviku ühiseks nimetajaks on tavaliselt kodu, milles isa puudus või oli vägivaldne. Nende elus valitsevas segaduses on osaliselt süüdi neid alt vedanud isad. Meeste rehabilitatsioonis on kesksel kohal isaksolemise piibellikud põhimõtted – et neist saaksid sellised isad, kellena Jumal neid näha tahab. Iga laps väärib jumalakartlikku isa. Kui Jumala Poeg vajas maise isa kasvatust ja juhatust, siis kuivõrd enam meie seda vajame!

Wayne W. Greenawalt (Illinois)

PALVE:
Armuline Jumal, me palvetame kõigi isade eest. Aita neil mõista, kui oluline on lastele jumalakartlikkuses eeskujuks olla. Aamen.

PÄEVA MÕTISKLUS:
Olen tänulik meeste eest, kes on mulle elus isa eest olnud.

PALVE TULIPUNKT:
Vägivaldsete isade lapsed

Otsid vanemaid postitusi? Vaata arhiivi.