Lihtne keel

JAGA FACEBOOKIS

Lugege Markuse 1:16-20

Aga miks te mind hüüate: „Issand, Issand!” ega tee, mida ma ütlen? Igaüks, kes tuleb minu juurde ja kuuleb mu sõnu ning teeb nende järgi – ma näitan teile, kelle sarnane ta on. (Luuka 6:46-47)

Mulle meeldib õppida võõrkeeli. Olen lugenud teistes keeltes proosat ja poeesiat, kõnesid ja intervjuusid. Olen ajapikku mõistnud, et keel võib olla kuitahes kujundlik, kuid kui selle abil ei saa selgelt mõtteid edasi anda, siis on see kasutu. Jeesus ütleb otsesõnu, et peaksime üksteist armastama – olema õiglased Jumala ja ligimeste ees, kaastundlikud ning lahked. Vahel tekib meil soov vaielda sõna “armastus” tähenduse üle või selle üle, mida mõeldakse “õigete abinõude” all. Vahel püüame seletada, miks mõned inimesed ei vääri heatahtlikku kohtlemist. Me räägime vahel liiga palju ja sageli selleks, et end välja vabandada: “Issand, ma pole valmis! See käib mulle üle jõu! Ma pean midagi enne korda ajama!” Kui Jeesus kutsus jüngreid, siis nood ei vaielnud vastu, vaid järgnesid talle. Lihtne sõnum eeldab lihtsat vastust ning Issand kutsub meid kõiki jätkuvalt. Ta ei pea silmas diskussioone, vaid ootab meie selget vastust.

Barbara D. Price (Pennsylvania, USA)

PALVE:
Armas Issand, aita meil edasi anda Sinu armastust lihtsate sõnade ja halastustegudega – et võiksime olla Sinu tõelised jüngrid. Aamen.

PÄEVA MÕTISKLUS:
Väljendagu meie keel selgelt Jumala armastust.

PALVE TULIPUNKT:
Need, kes kuulevad Jumala kutset

Otsid vanemaid postitusi? Vaata arhiivi.