Peidus Jumala eest

JAGA FACEBOOKIS

Lugege Joona 1:3-17; 2:10

Kas saab keegi ennast peita peidupaikadesse, ilma et mina teda näeksin? ütleb Issand. Kas see pole mina, kes täidab taeva ja maa? ütleb Issand. (Jeremija 23:24)

Kui püüan oma tütart hommikuti äratada, siis on tal kombeks tõmmata tekk üle pea, et end minu eest peita. Me alustasime seda mängu siis, kui ta oli veel väga väike. Tema peitis end teki alla ära ja mina tegin näo, et olen tema kadumisest segaduses. Kui ta pea välja pistis, siis teesklesin suurt üllatust. See mäng pakkus meile mõlemale rõõmu. Vahel püüame samal viisil end Jumala eest peita. Pühakiri on täis lugusid inimestest, kes arvasid, et suudavad Jumala eest põgeneda. Näiteks peitsid end Aadam ja Eeva pärast keelatud vilja söömist, Joona püüdis põgeneda Jumala eest Tarsisesse, kuigi oli saanud käsu minna Niinevesse, Juudas tegi salatehingu juudi ülematega Jeesuse reetmiseks. Me ei saa end kunagi peita Jumala eest, kes teab meie kõiki tulekuid ja minekuid. Tegelikult Jumala kõiketeadev olemus lohutab meid ohte ja teadmatust tulvil maailmas. On suurepärane teada, et kus tahes me oleme ja mida iganes palvetame, meie taevane Isa teab meist kõike.

Matthew Reger (Ohio, USA)

PALVE:
Armas Jumal, julgusta meid alati teadmisega, et me ei pea end Sinu palge eest peitma, sest seal on meil tõeline elu. Aamen.

PÄEVA MÕTISKLUS:
Kas peidan end Jumala eest või luban end lohutada?

PALVE TULIPUNKT:
Jumala eest põgenejad

Otsid vanemaid postitusi? Vaata arhiivi.