Plaan B

JAGA FACEBOOKIS

Lugege Roomlastele 15:20-28

…ma olen nii palju aastaid igatsenud tulla teie juurde, siis Hispaaniasse reisides loodan ma teid näha ja teie saatel jõuda sinna, kui ma esmalt olen teie keskel end natuke kosutanud. Aga nüüd ma lähen Jeruusalemma püha rahvast abistama. (Roomlastele 15:23-25)

Vahel juhtub, et minu plaan A ei õnnestu ning tuleb edasi minna plaaniga B. Enne seminari lõpetamist oli mul plaanis saada 2000-liikmelise koguduse pastoriks. Realiseerus plaan B ja minust sai pastor 38 liikmega maakoguduses. Tegelikult oli see parim lahendus, sest võimaldas meil abikaasaga pere rajada. Pensionile jäädes oli minu plaan A minna matkama Oregoni osariigi lõunaosa matkaradadele. Tegelikult tabasid mind jalaprobleemid ning ma järgisin plaani B, milleks sai pastoraaltöö ja kuritarvitatud laste esindamine kohtus. Pauluse plaan A oli rajada kogudusi Hispaanias, tegelikult sattus ta vanglasse. Ta viis ellu plaani B ning kirjutas kirjad efeslastele, filiplastele, koloslastele ja Fileemonile, mille lugemise kaudu on lugematu hulk inimesi saanud läbi aegade õnnistatud. Moabi naise Ruti plaan A oli elada rahulikku elu oma välismaalasest mehega, kuid ta sattus Iisraeli – temast sai Jeesuse kauge esivanem. Ruti usk ja pühendumine on olnud miljonitele eeskujuks. Me kõik teeme plaane ja pettume, kui need ei täitu. Olen õppinud seda, et kuitahes suured meie plaanid ka poleks, Jumalal võib olla meie jaoks varuks hoopis enamat.

George Nye (Oregon, USA)

PALVE:
Jumal, meie Kaitsja, aita meil keset pettumusi uskuda, et Sinul on meie jaoks suuremad plaanid, kui oskame ette kujutada. Aamen.

PÄEVA MÕTISKLUS:
Jumal juhib meie elu.

PALVE TULIPUNKT:
keegi, kes on pettunud

Otsid vanemaid postitusi? Vaata arhiivi.