Kes on esimene?

JAGA FACEBOOKIS

Lugege Filiplastele 2:1-11

Aga suurim teie seast olgu teie teenija! Kes ennast ise ülendab, seda alandatakse, ja kes ennast ise alandab, seda ülendatakse. (Matteuse 23:11-12)

Minu nelja- ja kuueaastased lapsed armastavad võistelda. Koos välja minnes joostakse kõigepealt võidu trepist alla ja siis mööda sissesõiduteed auto juurde. Esimene toob kuuldavale võiduhüüu, teine aga meeleheitliku oigamise. Pärast autoukse avamist võisteldakse edasi turvavöö kinnitamise kiiruses. Ühel päeval tuletas mu abikaasa meelde Jeesuse sõnu: “Nõnda saavad viimased esimesteks ja esimesed jäävad viimasteks.” (Mt 20:16). Pärast seda võisteldi omavahel autoni minemise ja turvavöö kinnitamise aegluses. Asi läks nii kaugele, et kumbki ei tahtnud enam esimesena turvavööd kinnitada. Selline viivitus tekitas mulle meelehärmi, kuid samas taipasin, et lapsed olid midagi õppinud, kuigi järgisid õpetust primitiivsel viisil. Ka mina ise ei taha viimaseks jääda, ometi õpetas Jeesus, et kes end ise alandab, saab ülendatud. Tänases piiblitekstis manitseb Paulus hoolima eelkõige ligimestest. Kui soovime järgida Jeesuse eeskuju, siis peaksime vabanema soovist olla alati esimene. Sarnaselt oma lastele võiksin püüda olla hoopis viimane, et näidata üles hoolivust ligimeste suhtes.

Lisa Bartelt (Pennsylvania, USA)

PALVE:
Armas Jumal, kui me püüame olla esimesed, siis näita meile, kuidas saaksime ligimesi alandlikult teenida. Palume seda Jeesuse nimel. Aamen.

PÄEVA MÕTISKLUS:
Ligimestest hoolides oleme Kristuse-sarnased

PALVE TULIPUNKT:
Et hooliksime kaasinimestest

Otsid vanemaid postitusi? Vaata arhiivi.