Ligimene

JAGA FACEBOOKIS

Lugege Luuka 10:25-37

„Armasta Issandat, oma Jumalat, kogu oma südamega ja kogu oma hingega ja kogu oma jõuga ja kogu oma mõistusega, ning oma ligimest kui iseennast!” (Luuka 10:27)

Olime abikaasaga teel Californiast tagasi koju ja pidime kiirustama kokkusaamisele. Kui tegin tankimiseks peatuse, siis pöördus meie poole abipalvega keegi naisterahvas, kelle pere oli autoga teele jäänud. Kuna meil oli väga kiire, siis polnud meil võimalik teda aidata. Kui jõudsime tagasi kiirteele, siis hakkas mu süda valutama. Inimene vajas abi, kuid mina olin keeldunud. Palvetasin vaikselt, et Jumal saadaks tema perele abi ja kinnitaks abivajajaid selles olukorras. Palusin ka ise andestust, et olin isekalt isiklikud huvid esiplaanile seadnud. Jeesuse elu väljendas kaastunnet ja ohvrimeelsust ning ta ootab sama meilt. Tänane kirjakoht räägib meile õigest suhtumisest ligimesse. Kahjuks olin mina käitunud preestri ja leviidi kombel. Selle kogemuse tõttu tegin otsuse olla tulevikus selline ligimene, nagu Kristus seda minult ootab.

John D. Bown (Minnesota, USA)

PALVE:
Armas Jumal, andesta meile, kui oleme olnud halvad ligimesed abivajajatele. Anna meile jõudu järgida Sinu eeskuju. Aamen.

PÄEVA MÕTISKLUS:
Teenides ligimest, teenime Kristust

PALVE TULIPUNKT:
Valmisolek ligimesi teenida

Otsid vanemaid postitusi? Vaata arhiivi.