Lein

JAGA FACEBOOKIS

Lugege 1. Saamueli 16:1-13

Ja Issand ütles Saamuelile: „Kui kaua sa leinad Sauli? Mina olen ju tema kui Iisraeli kuninga kõrvaldanud. Täida oma sarv õliga ja mine: mina läkitan sind petlemlase Iisai juurde, sest ma olen tema poegadest vaadanud enesele kuninga.” (1. Saamueli 16:1)

Vastavalt Jumala korraldusele võidis Saamuel Iisraeli kuningaks Sauli. (1Sm 15:1) Hiljem leinas Saamuel Sauli ebaõnnestumiste pärast Jumala tahte täitmisel, kuid Jumal soovis teda näha juba uut kuningat ametisse seadmas. Saamuel saadeti Petlemma Iisai poegade hulgas valiku tegemiseks. Saamuel tõrkus vastu, kuid Jumal andis talle resoluutse korralduse. Samal kombel on meil vahel raske elus edasi minna pärast tõsiseid pettumusi, olgu nendeks abielulahutus, lähedase surm, töökaotus või majandusraskused. Oleme sageli sedavõrd hõivatud leinamisega, et ei märka Jumala uut plaani meie jaoks. Jumal ei otsusta inimeste üle mitte välimuse vaid südame põhjal. Me ei pruugi leida seda õnne, mida maailm hindab, kuid Jumalale kuuletumine ka kõige raskematel hetkedel annab meile lootust. Kui kaua me leiname? Jumal tahab meid edasi juhtida.

Michael Macdonald (Põhja-Carolina, USA)

PALVE:
Lootuse Jumal, ole meiega mistahes leinas. Täname Sind, et annad meile jõu edasi minna ka siis, kui tunneme end löödutena. Aamen.

PÄEVA MÕTISKLUS:
Jumal annab jõu edasi minna

PALVE TULIPUNKT:
Leinavad inimesed

Otsid vanemaid postitusi? Vaata arhiivi.