Mineviku plekid

JAGA FACEBOOKIS

Lugege Apostlite teod 9:19-28

Niisiis, kui keegi on Kristuses, siis ta on uus loodu, vana on möödunud, vaata, uus on sündinud. (2. korintlastele 5:17)

Mõned aastad tagasi tõime oma kirikusse liblikavastseid ja ümbritsesime need suure võrguga. Vastsed nukkusid ja hakkasid mõne nädala möödudes kookonist väljuma. Ühel pühapäeva hommikul ootas meid ees üllatus. Võrgu all lendasid ringi liblikad ning võrk oli täis punaseid täppe. Hiljem selgus, et punast värvi eritis kaasnes liblikate kookonist väljumisega. Inetud plekid olid häirivaks taustaks kaunile vaatepildile. Apostlid seisid sama probleemi ees. Kui nende endine vaenlane Paulus saabus Jeruusalemma, kartsid nad temaga kohtuda. Nad ei suutnud tumeda mineviku tõttu temas näha Jumalast kutsutud tulihingelist jutlustajat. Jumal võtab vastu kõik inimesed. Kahjuks kogevad uued kristlased vahel tõrjutust minevikus tehtud vigade pärast. Vaadakem plekkide asemel imelisele Jumala loomingule, mida nende inimeste elud täna peegeldavad.

Ruth Anne Burrell (Kansas, USA)

PALVE:
Armas Jumal, aita meil näha teisi Sinu silmade läbi. Õpeta meid nägema nii ligimestes kui meis endis inimesi, kelleks sina soovid meid kujundada. Aamen.

PÄEVA MÕTISKLUS:
Jumala jaoks on oluline meie sihtmärk.

PALVE TULIPUNKT:
Hiljuti usule tulnud inimesed

Otsid vanemaid postitusi? Vaata arhiivi.