Peitus

JAGA FACEBOOKIS

Lugege 1. Moosese raamat 3:1-10

Ja tema vastas: „Ma kuulsin su häält rohuaias ja kartsin, sest ma olen alasti. Sellepärast ma peitsin enese ära.” (1. Moosese raamat 3:10)

Lapsena meeldis mulle väga peitust mängida. Olin väikest kasvu ja sain pugeda peitu kohtadesse, kuhu suuremad lapsed ei mahtunud. Olin osav ronija ning peitsin end vahel puulatva, kuhu otsijad ei taibanud vaadata. Olin enda arvates parim peituse-mängija. Hiljem mõistsin, et minu edu saladus oli osalt selles, et teised ei viitsinud otsida. Lihtne on peita, kui keegi sind ei otsi. Mu elus on olnud aegu, mil püüdsin Jumala eest peitu pugeda. Leidsin end vahel paikadest, kuhu minu arvates Jumal mulle ei järgnenud. Olin end peitmas nagu esimene inimpaar või nagu Joona, kes püüdis kaugele põgeneda. Ma ei suutnud mõista, et Jumal otsis mind ka selles olukorras. Psalmist on seda kirjeldanud järgmiselt: “Kui ma astuksin taevasse, siis oled sina seal; kui ma teeksin endale aseme surmavalda, vaata, sina oled seal! … ja su parem käsi haaraks minust kinni.” (Ps 139:8-10)

Chuck Kralik (Missouri, USA)

PALVE:
Armas Jumal, andesta meile, kui tahame end Sinu eest peita. Täname Sind, et otsid meid alati väsimatult. Jeesuse nimel. Aamen.

PÄEVA MÕTISKLUS:
Jumal on mind alati otsimas.

PALVE TULIPUNKT:
Hüljatud inimesed

Otsid vanemaid postitusi? Vaata arhiivi.