Kasvamine

JAGA FACEBOOKIS

Lugege Heebrealastele 12:7-11

Ükski kasvatamine ei tundu samal hetkel olevat rõõm, vaid toob kurvastust; aga hiljem see annab õiguse rahuvilja neile, keda selle varal on harjutatud. (Heebrealastele 12:11)

Meie kooli uus abiõpetaja hurjutas viis minutit järjest teise klassi poissi, kes ei saanud ülesandest aru. Õpetaja ärritatud hääletoonist hirmunud poiss tõmbus enesesse. Kuna olin abiõpetaja ülevaataja, siis pidin talle selgitama, et ta oli pedagoogiliselt valesti käitunud. Noor õpetaja oli pisarais ja tunnistas, et oli mõtlematult reageerinud. Arutasime läbi erinevaid võimalusi pingeliste olukordade lahendamiseks klassiruumis ning rahunenud õpetaja leidis poisiga taas hea kontakti. Olen märganud siin sarnasust oma vaimuliku olukorraga. Kui Jumal ilmutab mulle minu vigu ja puudujääke, siis olen sunnitud küsima: “Kas ma tõesti tegin midagi sellist?” Ilmutusraamatust loeme: “Keda iganes mina armastan, neid kõiki ma noomin ja karistan. Ole siis innukas ja paranda meelt!” (Ilm 3:19) Olen ligimesi mõtlematult kritiseerinud, taga rääkinud ja vahel jätnud tõe välja ütlemata. Olen seda mõistnud siis, kui Jumal on seda mulle näidanud. Kui laseme end noomida, siis annab Jumal meile julguse ja väe muutumiseks.

Karen Dorsey (Oregon, USA)

PALVE:
Armas Jumal, anna meile tahet mõista oma patust loomust ja vastu võtta Sinult väge muutumiseks. Täname Sind andestuse eest. Aamen.

PÄEVA MÕTISKLUS:
Millist muutust ootab Jumal minu juures?

PALVE TULIPUNKT:
Algkooliõpetajad

Otsid vanemaid postitusi? Vaata arhiivi.