Arm ja õiglus

JAGA FACEBOOKIS

Lugege Matteuse 20:1-16

Temas on meil lunastus tema vere läbi, üleastumiste andekssaamine tema armu rikkust mööda, millega ta meid on ülirikkalikuks teinud kõiges tarkuses ja arukuses. (Efeslastele 1:7-8)

Viieaastase lapse isana olen sageli kuulnud hüüatust: “See pole õiglane!” See tunne jääb meid tegelikult kogu eluks saatma. Ka Jeesus rääkis tähendamissõnas õiglusest. Tööpäeva lõpul maksis tööandja kõigile võrdse palga, vaatamata tegelikult töötatud ajale. See tundub väga ebaõiglase otsusena ning kogu päeva rüganud töölised polnud rahul, muutusid koguni vihaseks. Miks maksti sama summa ainult ühe töötunni eest? Muidugi olid rahul need, kes alustasid tööd alles kell viis pärast lõunat, sest neile tehti suuremeelne kingitus. Need viimased olid ehk oodanud oma võimalust kogu päeva, tundnud end alaväärsena ja võidelnud kiusatusega alla anda. Me kõik oleme viimase hetke töötegijad. Jumal ise on meid valinud ja kutsunud. Kogu olemasoleva Looja on andnud meile võimaluse ehitada oma kuningriiki ja saada osa selle rikkustest. Tegelikult pole see õiglane, sest me ei vääri seda – see on üksnes Jumala arm!

Michael Vaughn (Tennessee, USA)

PALVE:
Armuline Jumal, täname Sind armu eest, mis on meile osaks saanud. Anna meile andeks, kui me pole seda armu ligimestega jaganud. Aamen.

PÄEVA MÕTISKLUS:
Jumal on kõigi suhtes armuline.

PALVE TULIPUNKT:
Võõrtöölised

Otsid vanemaid postitusi? Vaata arhiivi.