Vaim palvetab

JAGA FACEBOOKIS

Lugege Roomlastele 8:18-27

Samuti tuleb ka Vaim appi meie nõtrusele: me ju ei tea, kuidas palvetada, nõnda nagu peab, kuid Vaim ise palub meie eest sõnatute ägamistega. (Roomlastele 8:26)

Aastaid oli mul raske palvetada, kuna kartsin, et ei tee seda õigesti. Olin kuulnud palju nõuandeid palvetamise kohta ja see tegi mind ettevaatlikuks. Kord kriisiolukorras tundsin suurt vajadust osaduse järele Jumalaga. Minu tähelepanu köitis ülaltoodud kirjakoht Pauluse kirjast roomlastele ja ma mõistsin palve olemust. Meie sõnad ei ole kõige tähtsamad, oluline on valmisolek palvetada. Jumal teab kõike meie elus toimuvat ning tunneb meie vajadusi. Püha Vaim aitab meid palvetada ja väljendada kõiki meie mõtteid. Pärast seda on palvetamine minu jaoks lihtsamaks muutunud. Ma ei muretse eneseväljenduse pärast, sest Vaim ise palub minu eest ja muudab mu palved Jumalale arusaadavaks.

Donald Lett (Ohio, USA)

PALVE:
Taevane Isa, tänu Sulle Vaimu eest, kes meie palved selgeks muudab. Palvetagem Jeesuse õpetuse kohaselt: “Isa! Pühitsetud olgu sinu nimi, sinu riik tulgu! Meie igapäevast leiba anna meile päevast päeva, ja anna meile andeks meie patud, sest meiegi anname andeks igaühele, kes on meile võlgu! Ja ära lase meid sattuda kiusatusse!” Aamen. (Lk 11:2-4)

PÄEVA MÕTISKLUS:
Olen julge, sest Vaim palvetab minu eest.

PALVE TULIPUNKT:
Need, kes ei oska palvetada

Otsid vanemaid postitusi? Vaata arhiivi.