Kohtumõistmine

JAGA FACEBOOKIS

Lugege Roomlastele 2:1-6

Tema õndsus on Issanda kartuses. Ei ta mõista kohut oma silma nägemise ega otsusta oma kõrva kuulmise järgi. (Jesaja 11:3)

Sõitsin oma autoga parempoolses reas kiirusel kolmkümmend kilomeetrit tunnis. Paljud möödujad saatsid mind pika pilguga või näitasid koguni rusikat. Õnneks ei kuulnud ma nende kommentaare. Põhjuseks polnud minu saamatus, vaid tõsine probleem autoga. Seda kaasliiklejad ei teadnud. Asjaolud pole alati sellised, nagu me neid näeme. Piisava informatsiooni puudumisel teeme me oletusi ja järeldusi, mis toovad sageli kaasa teenimatu hukkamõistu. Jumal kasutas seda kogemust, et õpetada mulle alandlikkust ja näidata pattu minu enese südames. Mõistsin, et pean kahetsema ja patust pöörduma. Kui sageli oleme olnud kohtumõistjad, omamata olukorrast ülevaadet? Teiste arvustamise asemel võiksime tunda rõõmu Jumala heldusest ning õppida jagama seda armu ligimestele, kes vajavad abi.

Lydia Gomez Reyes (Texas, USA)

PALVE:
Armas Issand, aita meid näha asju südamega, mitte üksnes silmadega. Aita meid looduda mõtlematust kohtumõistmisest. Aamen.

PÄEVA MÕTISKLUS:
Halastus on enam kui kohus. (Jk 2:13)

PALVE TULIPUNKT:
Alusetult süüdistatud

Otsid vanemaid postitusi? Vaata arhiivi.