Julgustus

JAGA FACEBOOKIS

Lugege Heebrealastele 10:19-25

Pidagem vankumatult kinni lootuse tunnistusest, sest ustav on, kes seda on tõotanud. Ja mõtelgem üksteisele, kuidas üksteist virgutada armastusele ja headele tegudele. (Heebrealastele 10:23-24)

Minu äi John on väga jumalakartlik mees. Lisaks on ta ka väga sõnakas ja teeb vahel olulisi tähelepanekuid. Vahel ta lihtsalt tuletab inimestele meelde vaimulikke tõdesid või teeb humoorikaid märkusi. John paneb oma kuulajad mõtlema. Tema 80 aasta juubelil kirjeldasin oma äia kui ligimeste motiveerijat. Temaga suhtlemine lausa sunnib tegema häid tegusid ja näitama üles armastust – nagu julgustab kristlasi tegema kiri heebrealastele. Jeesus sundis inimesi mõtlema. Kohtumine kaevul pani samaarlasest naise tegutsema (Jh 4:29.), Nikodeemos oli sunnitud mõtisklema uuestisünni üle (Jh 3:4.), väeülem esitab aruka palve oma teenri tervendamise pärast (Mt 8:8). Jeesus julgustab ennast usaldama ja sammhaaval järgima. Ligimestega suheldes saame alati motiveerida neid teisi armastama. Jeesuse eeskujul võime oma sõna ja teoga kurja ära võita heaga (Rm 12:21).

Mark Quick (California, USA)

PALVE:
Armas Jumal, täida me südamed ustavuse ja armastusega. Aita meid julgustada ja motiveerida oma ligimesi. Jeesuse nimel. Aamen.

PÄEVA MÕTISKLUS:
Jumala tõotustele toetudes julgustan täna ligimesi.

PALVE TULIPUNKT:
Need, kes vajavad julgustust

Otsid vanemaid postitusi? Vaata arhiivi.