Usumetsad

JAGA FACEBOOKIS

Lugege Matteuse 13:31-35

See on küll väiksem kõigist seemneist, ent kui taim kasvab, siis on see suurim aias ja saab puuks, nii et taeva linnud tulevad ja pesitsevad selle okstel. (Matteuse 13:32)

1940. aastatel tellis mees nimega Floyd Smith pakikese bambuseseemneid ja istutas need oma aeda. Nüüd asub samas kohas Alabama osariigis Prattville’i park, milles on tihe bambusemets. Külastajad näevad seal ligi kahekümne meetri kõrguseid puid. Jeesus võrdles Jumala riiki väikeste asjadega, mis võivad suureks kasvada. Tänases tähendamissõnas on juttu sinepiivakesest, millest kasvab suur puu, ning haputaignast, mis paneb kogu taigna hapnema. Jeesus alustas väikese grupi Galilea meestega, kuid tema sõnum on haaranud kogu maailma. Ka pealtnäha väikest panus saab Jumal kasutada oma suure kuningriigi ehitamisel. Peotäiest bambuseseemnetest võib kasvada terve mets. Kui külvame ligimeste eludesse ususeemneid, siis saab Jumal kasvatada neist usumetsa. Meie osa Jumala riigis võib tunduda väga väikesena, kuid see võib midagi suurt korda saata.

Amelia Rhodes (Michigan, USA)

PALVE:
Hea Jumal, õpeta meid külvama ususeemneid ligimeste eludesse, et Sinu kuningriik saaks kasvada meie kõigi eludes. Jeesuse nimel. Aamen.

PÄEVA MÕTISKLUS:
Jumal võib kasvatada ususeemnetest suure metsa.

PALVE TULIPUNKT:
VASTPÖÖRDUNUD KRISTLASED

Otsid vanemaid postitusi? Vaata arhiivi.