Jumala valik

JAGA FACEBOOKIS

Lugege 1. Saamueli 16:1-12

Teie aga olete „valitud sugu, kuninglik preesterkond, püha rahvas, omandrahvas, et te kuulutaksite tema kiidetavust”, kes teid on kutsunud pimedusest oma imelisse valgusse. (1. Peetruse 2:9)

Tänast teksti lugedes olen tahtnud küsida, miks Iisai ei lasknud Taavetit kutsuda, kui Saamuel soovis tema kõiki poegi näha. Taavet jäeti väljale lambaid karjatama. Kas ta unustati lihtsalt ära või peeti teda sedavõrd tähtsusetuks poisikeseks? Selgub, et oluline polnud inimeste arvamus, vaid Jumala otsus. Taavet oli valitud saamaks Iisraeli kuningaks. Tema järeltulijate hulgas oli ka Jeesus Kristus – kuningate Kuningas. Vahel on meil tunne, et oleme kõrvale jäetud. Näiteks ei pakuta meile tööd, ei kutsuta mõnda komiteesse või antakse lihtsalt mõista, et me pole küllalt väärikad. Nagu Jumal valis Taaveti, kelle kõik olid unustanud, valib Jumal ka meid. Ta ei jäta meid lagedale väljale, sest tema armastus on tingimusteta. Kui tunneme end tähtsusetu ja väärtusetuna, peaksime meenutama, et loeb üksnes Jumala arvamus. Tema silmis oleme kõik armastatud lapsed.

Sandy Quandt (Texas, USA)

PALVE:
Armas taevane Isa, täname, et hoolid meist sedavõrd, et oled ohverdanud oma ainusündinud Poja, et meil oleks elu. Jeesuse nimel. Aamen.

PÄEVA MÕTISKLUS:
Olen oluline Jumala silmis.

PALVE TULIPUNKT:
TÕRJUTUD NOORED

Otsid vanemaid postitusi? Vaata arhiivi.