Emotsioonid

JAGA FACEBOOKIS

Lugege Luuka 2:1-20

Karjased pöördusid tagasi, ülistades ja kiites Jumalat kõige eest, mis nad olid kuulnud ja näinud. Kõik oli olnud nii, nagu neile oli räägitud. ( Luuka 2:20)

Advendiajal palvetan alati, et mõistaksin paremini Jeesuse tuleku tähendust. Sel aastal märkasin Jeesuse sünniloos mitmesuguseid emotsioone. Maarja oli ingli sõnumi peale üllatunud ja küsis: “Kuidas see võib juhtuda?“ (Lk 1:34) Tulevasele Päästjale sai osaks tõrjutus, sest võõrastemajas polnud neile kohta (Lk 2:7). Ingel hajutas hirmu: „Ärge kartke!...“ (Lk 2:10) Karjastele kuulutati suurt rõõmu (Lk 2:10), Maarja tundis ebakindlust, jättis kõik need lood meelde, mõtiskledes nende üle oma südames. (Lk 2:19) Kõik need emotsioonid olid seotud Jeesusega, kes osutus Jumalaks meie keskel – Immaanueliks. Ta tundis kõiki inimlikke mõtteid ja tundeid, sai täielikult inimeseks, et meie võiksime mõista Jumala armastuse olemust, mis tõi pääste ja andestuse.

Lin Daniels (Massachusetts, USA)

PALVE:
Issand Jeesus, Immaanuel, täname Sind tuleku eest meie maailma. Täname Sind, et oled koos meiega täna ja igavikus. Aamen.

PÄEVA MÕTISKLUS:
Jeesus on Immaanuel, kes jääb meiega.

PALVE TULIPUNKT:
LAPSEOOTEL OLIJAD

Otsid vanemaid postitusi? Vaata arhiivi.