Usaldus

JAGA FACEBOOKIS

Lugege Iiob 42:1-4

Kes on see, kes mõistmatult püüab varjata sinu nõu? Seepärast ma olen jutustanud, millest ma pole aru saanud, asjadest, mis mulle on imelikud ja mida ma ei mõista. (Iiob 42:3)

Iiob oli Piibli järgi vaga ja õiglane mees, kuid ränkade katsumuste tunnil needis ta ära oma sündimise ja palus surma. Jumal vastas talle paljude küsimustega ja näitas sel viisil, kui vähe Iiob mõistis Jumala vägevust. Tal tuli alandlikult tunnistada, et oli rääkinud asjadest, mis olid liiga imelikud, et neid mõista. Esimene “iiobi kogemus” sai mulle osaks ülikooli astudes. Mu elu oli olnud kodus väga turvaline ja ma toimisin vastavalt oma perekonna väärtustele. Ülikool tähendas vabadust ja koos sellega kerkisid üles küsimused: “Kuidas peaksin toimima? Kuidas vältida vale otsust?” Ühel päeval helistasin koguni emale ja palusin talt luba koolist ära tulla, et elus selgusele jõuda. Ebakindlus tekitas minus hirmu. Mul oli tunne, et Jumal ei kuule mind enam. Siis lugesin Iiobi raamatut ja sain selgust. Seal kirjeldati just minu olukorda – esitati Jumalale küsimusi. Need käisid asjade kohta, mis olid liiga keerulised mõista. Nüüd olen veendunud, et mul on osa Jumala plaanis. Ma ei pruugi seda täiesti mõista, kuid Tema tahe on minu jaoks parim ja sellest mulle piisab.

Bailey Gerber (Indiana, USA)

PALVE:
Armas Issand, aita meid mõista, et vaikus ei tähenda hülgamist. Anna meile armu usaldada Sind asjades, mis on liiga imelikud meile mõistmiseks. Aamen.

PÄEVA MÕTISKLUS:
Usaldan Jumala teid ka siis, kui Teda ei näe.

PALVE TULIPUNKT:
HÜLJATUD

Otsid vanemaid postitusi? Vaata arhiivi.